Zalety naturalnych przetworów

Regularne jedzenie warzyw oraz owoców przyczynia się do podnoszenia się naszej odporności oraz codziennej witalności. Jednak, aby odżywiać się prawidłowo, należy wykluczyć wszelkie produkty bazujące na nadmiernych ilościach cukrów oraz substancji słodzących. Tak popularne owocowe soki, reklamowane jako fabryki witamin, najczęściej są modyfikowane ogromnymi ilościami cukru, czy dużo gorszego od niego syropu fruktozowego. Skutkiem takiego postępowania globalnych przedsiębiorstw jest to, iż często nawet nie zdajemy sobie sprawy, że dostarczamy swojemu organizmowi nie witamin, a szkodliwych dla niego zbyt dużych ilości cukru.

Pomimo zdominowania rynku soków i napojów przez soko-podobne produkty nadal możemy znaleźć produkty stworzone w stu procentach z naturalnych składników. Są one droższe i często mniej widoczne – dlatego tak ważne jest czytanie zawartych w danym produkcie składników, gdyż często możemy się sporo zdziwić dowiadując się ile wsadów chemicznych znaleźć się może w zwykłym soku. Oprócz soków, niezwykłe zalety posiadają naturalne przetwory: do jednych z najpopularniejszych i używanych w domach od wielu stuleci jest sok z malin. Zawiera on w sobie ogromne pokłady witaminowe regulując niedobory widoczne w naszym organizmie. Poza tym, alternatywą może być konfitura z dzikiej róży, która tak jak syrop z malin zawiera niepomierne ilości witamin. Płatki dzikiej róży posiadają również działanie wzmacniające odporność oraz wydolność naszego organizmu, przez co możemy cieszyć się zdrowiem nawet w okresie jesienno-zimowym.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

10 + 2 =