Z jakich elementów składa się strój kelnerski?

/
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Kelner w każdej restauracji pełni rolę handlowca. Jego wygląd, zachowanie, kultura osobista oraz umiejętności sprzedażowe mogą bardzo wpłynąć na zamówienia klientów. By świadczyć usługi na najwyższym poziomie, powinniśmy stosownie przeszkolić naszą obsługę, ale także zadbać o strój załogi. Estetyczne, minimalistyczne uniformy będą bardzo eleganckie, jednak możemy postawić na prostsze rozwiązanie. To, na który wariant się zdecydujemy, zależy od grupy odbiorców naszej oferty.

Elegancko i na luzie

Kelner w białej koszuli pod krawatem kojarzy się nieco z komunistycznymi lokalami, w których obsługa była sztywna, wyniosła i niemiła. Jeśli naszą grupą docelową są nowocześni ludzie sukcesu, możemy postawić na elegancję, ale w nieco swobodniejszym wydaniu. Idealnie egzamin zdadzą tu czarne koszule oraz proste spodnie w tym samym odcieniu. Wygląd dopełni zapaska, czyli swego rodzaju fartuch z charakterystyczną kieszonką. Takie elementy odzieży kelnerskiej znajdziemy pod tym adresem internetowym https://arthaft-sklep.pl/pl/c/Zapaski-gastronomiczne/65. Szeroka oferta kolorystyczna sprawi, że dobierzemy zapaski, które perfekcyjnie komponują się z charakterem naszych restauracyjnych wnętrz. Tak ubrana załoga będzie wyglądać profesjonalnie i schludnie, co na pewno zrobi dobre wrażenie na gościach lokalu. 

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Biżuteria dla panny młodej i świadkowej
Biżuteria to niewątpliwie taki element ślubnej stylizacji, który mimo, iż niewielki, przyciąga uwagę gości. Najczęściej kojarzy nam się z długimi, […]
Kiedy przyda się dysk zewnętrzny?
Często zdarza się, że zamontowany w laptopie lub pececie dysk twardy nie wystarcza do magazynowania plików. W takiej sytuacji rozsądnym […]
Sprawy kadrowe i księgowe w firmie – komu zlecić ich wykonywanie
Prowadzenie działalności gospodarczej wiąże się z wieloma obowiązkami, które spoczywają na barkach każdego przedsiębiorcy. Poza rozwijaniem własnego biznesu konieczne jest […]