Zamki hotelowe – w jakie warto zainwestować?

/
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Hotel to obiekt noclegowy, w którym niezwykle ważną rolę odgrywa bezpieczeństwo gości. Dlatego też warto zamontować we wszystkich drzwiach pokojowych odpowiedni system zamkowy. Zapobiegnie on wtargnięciu do środka przypadkowej osoby, niweluje ryzyko kradzieży bagażu i zagwarantuje optymalną prywatność. Obecnie zaleca się rezygnację z tradycyjnych zamków mechanicznych na rzecz bardziej innowacyjnych rozwiązań.

Dostęp w oparciu o kartę to strzał w dziesiątkę

W hotelach doskonale sprawdzają się zamki elektroniczne, które są wydajne i nie wymagają konserwacji. Ich działanie opiera się zazwyczaj na zastosowaniu klawiatury przeznaczonej do wpisania kodu numerycznego albo specjalnej karty bezstykowej. Na uwagę zasługują również systemy szyfrowe przystosowane stricte do odczytu kart magnetycznych. Na takim transponderze przechowywane są podstawowe informacje o kliencie – m.in. imię i nazwisko, numer pokoju oraz data rozpoczęcia wizyty w obiekcie. Decydując się na to konkretne rozwiązanie, hotel musi zadbać o posiadanie porządnego programatora do kart umożliwiającego swobodne łączenie z komputerem poprzez port USB. Wspomniane akcesorium jest dostępne choćby w tym profesjonalnym sklepie online: http://bigshop.com.pl/programator-p-75352.html. Jeszcze inną alternatywę stanowią drogie systemy bazujące na odcisku kciuka i weryfikacji gałki ocznej.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Wszystko co trzeba wiedzieć o uprawie roślin w namiocie
Wszystko co trzeba wiedzieć o uprawie roślin w namiocie
Jakość produktów, które spożywamy ma dla nas ogromne znaczenie. Niestety, zaopatrując się w warzywa lub zioła w sklepach, nie mamy […]
Czym warto podróżować po Europie?
Czym warto podróżować po Europie?
Europa to z pewnością jeden z regionów, który najbardziej przyciąga licznych turystów oraz zwiedzających. Duża ilość poszczególnych krajów to gwarancja […]
Czym jest gluten i kto powinien go unikać?
Gluten to mieszanina białek roślinnych, która występuje w ziarnach niektórych zbóż, np. pszenicy, żyta i jęczmienia. Po połączeniu z wodą […]