W jakie opakowania na wynos warto zainwestować do swojej restauracji?

Opakowania na wynos to niezbędny element w każdej restauracji. Obecnie klienci coraz częściej decydują się na zamówienie jedzenia z dostawą lub zabierają je do domu, zamiast jeść na miejscu. Ta tendencja w kolejnych latach będzie rosnąć. Jakie opakowania są najlepsze i zapewnią bezpieczny transport żywności?

Jakość i bezpieczeństwo

Jakie powinno być idealne opakowanie? Przede wszystkim szczelne (ma to bardzo duże znaczenie np. w przypadku zup czy dań z sosami) i zachowujące temperaturę, aby danie dotarło do celu ciepłe. Dominują opakowania plastikowe oraz styropianowe. Często te pierwsze zabezpieczane są folią, a następnie zgrzewane. Ich plusem jest duża szczelność, ale stosunkowo szybko tracą ciepło. Styropian nie gwarantuje idealnej szczelności, natomiast przy prawidłowym przewożeniu i właściwym zapakowaniu nie sprawia to problemów. Bardzo dobre właściwości izolacyjne zapewniają długie utrzymywanie ciepła. Kolejną zaletą jest także ich dostępność i duży wybór zarówno większych, jak i mniejszych modeli. Aby kupić opakowania w najlepszych cenach, warto zajrzeć do hurtowni opakowań styropianowych. Wysoka jakość, atrakcyjne ceny oraz możliwość złożenia od razu dużego zamówienia sprawiają, że warto zainteresować się jej ofertą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

17 − 16 =